B Y H A M A K

LOJİSTİK DEPOLAMA NEDİR?

 

Lojistik Depolama Ne Demek?

 

Lojistik depolama teslim alınan ürünlerin, teslim alındıktan sonra belirli bir süre muhafaza edilmesi ve daha sonrasında istenilen yere teslim edilmesi işlemidir. Eğer depolama işleminden sonra işleyecek olan Lojistik süreci kısa bir süre ise Depolama merkezi yerine aktarım merkezi tanımı kullanılır.

 

Lojistikte Depolama Hizmetleri Nelerdir?

Lojistik depolama hizmetleri pek çok başlıkta ve ihtiyaca göre tanımlanabilir fakat genel olarak, bir yerden bir yere belirli bir süre bekleyerek bir nakliyat işlemi yapılacaksa bu işlemlerin tümü Lojistik Depolama adı altında toplanabilir.

E-Ticarette Lojistik Depolama İşlemi Nedir?

E-Ticarette tercihe göre depo bir mağaza gibi kullanılmaz, stoksuz e-ticaret hizmeti veren pek çok şirket Lojistik depolama hizmeti kullanır. Bu hizmet kapsamında, sipariş edilen bir ürün, Mağazanın ürün tedarikçisinden, lojistik firması tarafından teslim alınıp, müşteriye teslim edileceği en yakın depoya nakledilir. Daha sonra nakledilen depodan müşteriye teslim edilir. 

Yurt Dışı Ticaretinde Depolama İşleminin Önemi Nedir?

 Yurt dışına ürün gönderimi yapan firmalar için Lojistik Depolama önemli bir yer tutmaktadır. Yurt dışına stok gönderimi yapıp depodan ürün çıkaran bir firma için By Hamak gibi bir lojistik firmasıyla çalışmak hem zaman hem de maddi tasarruf sağlar. Ürünün yurt dışına nakliyesi, nakliyeden önce Ülke içinde bekleyeceği yer, yurt dışında bekleyeceği lokasyonlar yüksek önem arz eder. Bu durumlara dikkat edilmezse ekstra maliyetler ortaya çıkabilir.

By Hamak olarak size bu konularda ve ortaya çıkabilecek bütün durumlarda danışmanlık sağlıyoruz.

 

Lojistikte Depolamanın Önemi

Sattığınız ya da ürettiğiniz ürünün özelliklerine göre Depolama kâr ya da zarar ettiğiniz alanlardan bir tanesidir. Örneğin kırılacak ya da bozulacak bir ürün üretiyorsanız, deponuzun bu özelliklere hizmet edecek şekilde olması önemlidir. Aksi takdirde kâr etmeyip ekstra zararlara girebilirsiniz.